loading...

Rawfoobollar  2 st. = 1 mellanmål
 
2 dl mandel (alt. valnötter, cashewnötter)
 En nypa salt
 1msk kokosolja
 1msk honung,
1-2msk kaffe
1 tsk vaniljpulver

Mixa mandel till fint mjöl, tillsätt övriga ingredienser, kör igen. 
De lite torra i konsistensen men de går ihop, knåda lite lätt i handen när du rullar bollarna!!
Rulla i lakritspulver, kokos, blåbär eller hallonpulver


Hemmagjord granola

7 dl havregryn
1 dl pumpafrön
2 dl solroskärnor
1/2 dl chiafrön
1/4 dl psyllumfrö
2 msk linfrön
1tsk vaniljpulver
2 dl vatten
2 msk rapsolja
2 msk honung


Blanda havregryn, pumpafrön, solrosfrön, linfrön och vaniljpulver i en bunke. Varm upp vatten, honung och olja, blanda och häll över grynblandningen. Blanda gryn och vätskan och fördela på en plåt. Fördela sedan chiafrön och psyllumfrö jämt över grynblandningen. Placeras längst mer i ugnen, 100 g i 2 timmar. Vänd på grynblandningen lite då och då.
Förvaras i en lufttät burk.
Lycka till!


Tacossoppa med majs
1 portion
 • 150 g nötfärs fett 10 %
• 0,2 tsk olivolja
 • 0,5 st. chilipeppar färsk
 • 0,5 st. lök •
1 s.t vitlöksklyfta
• 2 st. tomater
• 0,5 msk tomatpuré
 • 1,5 dl buljong
• 0,5 tsk spiskummin
• 0,5 dl majskorn
• 0,5 dl kesella 1%
 • 0,5 dl koriander
 • 0,5 st. lime
• salt och peppar

 Gör så här: Fräs finhackad lök, vitlök och chili i olivolja i en rymlig gryta. Tillsätt nötfärsen och stek på hög temperatur tills färsen börjar få färg. Salta och peppra, tillsätt tomatpuré och färska finhackade tomater. Rör ihop och tillsätt sedan buljong. (kokande vatten och ekologisk buljongtärning eller hemkokt buljong) Låt puttra på låg värme och hetta upp en stekpanna. Låt majskornen rinna av och rosta dem sedan i stekpannan tills de börjar ”smattra” lite i pannan. Smaka av soppan med salt och peppar.